23 ago 2010, 17:32

Носталгия 

  Poesía » Otra
697 0 18

И камъните морски сякаш други са!

В прибоите полегнали са моржове.

Тук с вятъра водата се е трудила -

заобляла е острите им ножове.

 

 

А в родния ми край съм заобичал

високи канари със остри зъбери.

Там първи път аз буквите съм сричал

под песни на жетварките прегърбени.

 

 

При тях да се завърна най накрая,

във залеза, кървящ над равнините

и каменната прелестна омая

заслона да ми бъде в старините!

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??