На власт пристана,
пари натрупа.
На ум остана -
водниста супа.
Селото пусто
навек остави,
а то горкото
не го напусна.
Наляво псува,
надясно храчи.
На глас умува,
кат' гарга грачи.
Отзад се чеше,
отпред попипва.
Носа си рови
и пръст облизва...
На власт пристана,
пари натрупа...
Но пак остана
егати шута!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados