20 feb 2020, 16:18

Нов втори шанс 

  Poesía » Filosófica, Canción de autor
949 0 9

След двадесет и една годишна кома

се събуждам и отварям отново очи

Събуждам се в приказка, ближейки рани

след дълъг път по който пак не ми се върви.

От небитието идваме и пак там отиваме

способни ли сме ? ... живота си да разбираме?

Пътека лъкатушеща косо над пропастта

на края на която, ни чака смъртта

На Господ за тебе, въобще не му дреме

захвърлен си в свят свят пълен с проблеми

Майчица една връз тебе имаш да бди

една майчица сине за теб ще скърби!

Това което не ме убива ме прави по-силен

затова по някой път се наранявам жестоко

но нищо, защото раната зараства

а обидната дума наранява дълбоко

 

Ден след ден – мисия една

Търся те, искам те – душата да спася

Душата да спася тялото за да не страда

и живота ми да се превърне в истинска наслада

Понякога отправям взора си към звездите

друг път се заглеждам надалече в планините

заслушвам се във вятъра свистящ покрай ушите

и чувам ударите на сърцето си в гърдите

С тежко извайвам моята мускулатура

с учене обогатявам своята култура

Живота ме оформя като майстора дърво

но с длетото във ръката съм аз – както и аз съм то

Думите не стигат да опиша мисълта

и не всички чувства мога с тях да изразя

А нов втори шанс от проклетата съдба

надеждата ме храни че ще е преди смъртта

 

Връщам се от ада, където за всеобща

изненада, бях награден с първата награда

Приз с пиниз за артист дяволист

Заслуга за прелистен лист по нечий друг каприз

Не е толкова близо ковчега

за мене приготвен - там друг ще погреба

Човека без вера без доблест без срам

без капчица милост заравям го там

Няма ли го Господ - ето го сатаната

справедливост няма - играе само парата

Така е и в душата, като няма разум

остава пустотата - прикрита от лъжата

Мечтая си само за здраве и топлина

и въобще не ме интересува вашата игра

Сменям листа, оставям дяволиста,

Артиста – сигурен път към антихриста

© Явор Бачев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??