Всяка Нова година е измислица,
узаконена от човека,
за да придаде оправдание на живота.
Тя е змия с опашка във устата си.
Танцът на кокетка,
който ще укроти гнева
на огнения повелител,
разкривайки му вечните си прелести.
Показвайки му дишащите точици,
по многоцветната си дреха.
Всяка Нова година
е виртуалната ограда,
зад която пазим усмивките,
надеждите и вярата...
благословения си труд
и любовта към всичко.
Тя е рамката, в която вграждаме Живота.
Вълната на сбогуването - към брега
и новородената вълна сред дълбините
на безбрежието.
Тя е пътуване в значимостта на нищото
и наковалнята за лемежа на смисъла.
Осветяваме я с фойерверки,
за да преминем само светлите пътеки.
Слагаме я на богата трапеза,
за да бъде най-личният ни гост.
Пеем и танцуваме,
за да ни обича като деца.
Светещите от щастие точици
пак огряват дрехата на Земята.
Ще придадат смисъл
и на тая Нова година...
© Диана Кънева Todos los derechos reservados