31 dic 2007, 15:40

Нова Годино, Здравей! 

  Poesía
627 0 15
Нова Годино, здравей!
Бляскай в сърцата ни живо!
Трепетно в нас пламеней,
сляла стрелките щастливо!
Вино червено налей!
Вдигай наздравица алена!
Песен със нас ти запей...
весела, здрава, щастлива!
Окъснелият пътник в нощта,
у дома приюти го, на топло,
край топла камина с дърва,
с ласкава обич стопли го!
Завърни от чужбина децата,
далече от майката мила!
На болните - здраве и сила!
На слабите - нежна закрила!
Нова Годино, дерзай!
С нови надежди щастливи!
Наздраве от мен пожелай
на мойте приятели мили!









© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??