Мисъл, смисъл, чудо, живот,
борбеност, дух и цветенце магия.
Късаш го - пада на късчета обич.
Фойерверк, уплах, и малка стихия...
Ти си ми чудото, аз съм дрънкулка,
ти си ми огънят, аз съм искра,
аз съм безкрай и мъничко луда.
Ти си начало на всички неща...
Аз бих запалила, ти ще угаснеш,
болка за миг ще търкулнеш до смях,
падне небе, ще го счупиш до ясен,
мъничка котвичке... Моя земя...
© Йоана Todos los derechos reservados