Колко съм комична
с обувките си стари?
В джоба ми, критично
липсват авоари.
Смачкани бомбета.
С мазол като фъстък
куцам към гезмето
с подпитен патък.
Ох, отзад – убива,
а отпред ми стискат.
Да си купя? Бива,
но парички искат.
И ум, и думи, губя!
Отде таз мисъл свежа:
Щом не мога да си купя
пръсти ли да режа?
© Донка Колева Todos los derechos reservados