24 mar 2013, 8:25  

Новият съсед 

  Poesía » Otra
570 0 10
 
Новият съсед
Засели се, в дървото под прозорците,
по волята на пролетния птичи зов,
и талантлив, и неуморно гласовит
певец, жадуващ за живот и за любов.

Не знам дали строи гнездото си когато пее
и струва ми се, че откакто е дошъл- не спи,
и не разделя дните- ни на черни, ни на бели.
При него няма отчаяние, умора и беди.

Пригласят му петлите на разсъмване.
Небето се протяга. Планината розовее.
Притихва вятърът и в утрото се гушва,
а слънчицето бърза над света ни да изгрее.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??