Какво да ви кажа, направо съм бесен,
от моето име обзема ме срам.
Светът ми е крив, градът ми е тесен,
така съм орисан, да бъда Иван.
А можех да бъда, да кажем Сократ,
с име на Цезар, с име на войн.
Съгласен бих бил да съм даже Пилат
и тъй съм ядосан, че скачам на бой.
А можех да бъда, да кажем Ромео,
по пет жулиети да тичат след мен.
Да бях се родил, да кажем в Борнео,
препаска да имам и нож натъкмен.
Роберто, Роналдо и Хансен дори,
Армандо, Михáлис и даже Веспучи...
А този " Иван",като камък тежи,
късметът ми малък, той сякаш заключи.
Ще ида при попа, омръзна ми тая,
кръщелното мое да скъса завчас.
Молитва да каже в тъмната стая:
" От днес, ще се казваш, ти чадо Порáз!"
© Хари Спасов Todos los derechos reservados