23.01.2020 г., 2:19 ч.  

Ново име 

  Поезия » Хумористична
343 0 3

Какво да ви кажа, направо съм бесен,

от моето име обзема ме срам.

Светът ми е крив, градът ми е тесен,

така съм орисан, да бъда Иван.

 

А можех да бъда, да кажем Сократ,

с име на Цезар, с име на войн.

Съгласен бих бил да съм даже Пилат

и тъй съм ядосан, че скачам на бой.

 

А можех да бъда, да кажем Ромео,

по пет жулиети да тичат след мен.

Да бях се родил, да кажем в Борнео,

препаска да имам и нож натъкмен.

 

Роберто, Роналдо и Хансен дори,

Армандо, Михáлис и даже Веспучи...

А този " Иван",като камък тежи,

късметът ми малък, той сякаш заключи.

 

Ще ида при попа, омръзна ми тая,

кръщелното мое да скъса завчас.

Молитва да каже в тъмната стая:

" От днес, ще се казваш, ти чадо Порáз!"

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??