НОВО НАЧАЛО
На моите колеги от
IV-ти курс АМ
Една епоха отмина.
Навлизаме в нова.
Дойде и тази година,
в която краят е тук,
а началото все още
не се вижда.
Тежко е за всички ни,
ще се пръснем на много страни,
но дано да останем добри –
един към друг и към околните.
Защото в човеколюбието е ключът,
пред добър човек и боговете мълчат,
докато той сам се превърне в такъв.
Чрез човеколюбие
към богоподобие –
обичаше да ми казва
един добър човек.
И е дяволски прав.
Всички ние станахме човеци
в живота
и богове на сцената.
Дано да властваме дълго,
дано да властваме мъдро,
дано да останем добри,
дано Съдбата над нас се смили.
Ще продължаваме да бъдем Хора
и Богове,
и от нашия труд неуморен
ще берем плодове.
И нека те да са сладки и сочни,
и нека ние да сме здрави и точни,
а съдбата ще се смили,
защото ние сме хора добри.
Човеколюбиви!
Кирил Кирилов, 09.06.2011г.
© Кирил Кирилов Todos los derechos reservados