14.06.2011 г., 22:14 ч.

Ново начало 

  Поезия » Бели стихове
1440 0 1

НОВО НАЧАЛО

                                                                                   На моите колеги от

                                                                                       IV-ти курс АМ

 

 

 

 

Една епоха отмина.

Навлизаме в нова.

Дойде и тази година,

в която краят е тук,

а началото все още

не се вижда.

 

 

Тежко е за всички ни,

ще се пръснем на много страни,

но дано да останем добри –

един към друг и към околните.

Защото в човеколюбието е ключът,

пред добър човек и боговете мълчат,

докато той сам се превърне в такъв.

 

 

Чрез човеколюбие

към  богоподобие –

обичаше да ми казва

един добър човек.

 

И е дяволски прав.

 

 

Всички ние станахме човеци

в живота

и богове на сцената.

 

 

Дано да властваме дълго,

дано  да властваме мъдро,

дано да останем добри,

дано Съдбата над нас се смили.

 

 

Ще продължаваме да бъдем Хора

и Богове,

и от нашия труд неуморен

ще берем плодове.

 

 

И нека те да са сладки и сочни,

и  нека ние да сме здрави и точни,

а съдбата ще се смили,

защото ние сме хора добри.

Човеколюбиви!

 

 Кирил Кирилов, 09.06.2011г.

© Кирил Кирилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??