18 dic 2007, 10:16

Новогодишно 

  Poesía » Civil
1186 0 14

Н О В О Г О Д И Ш Н О

Изтъркули се таз година -
като един миг сякаш мина.
Часът на равносметката дойде:
дали вървим към по-добре?


Дали са намалели греховете ни,
или ще чуем глас: „СъдЕте ги!”
Не е ли твърде гузна съвестта ни,
или пък лицемерна любовта ни?


А тупат ли за ближния сърцата ни,
щастливи ли растат децата ни,
доколко са делата ни добри? -
това съдбата ни ще прецени.



И обещаваха ни безморално,
а ний им вярвахме безкрайно:

Животът ви ще става все по-лесен,
от таз година той ще бъде песен!”



За жалост не почувствахме промяна -
така очаквана и толкова желана.
Но може би със Новата година
ще я посрещнем в нашата Родина.

© Магдалена Рашева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??