9 dic 2011, 9:35

Нужда от думи 

  Poesía » Otra
386 0 6

Аз имам ужасна нужда от думите.

Не ги подбирам – и ми е все едно.

Искам  да  поведат смешно - безумно,

абсурдно – веселото си   хоро.

 

Да се кривят, да скачат и ръкомахат,

да се опитват дори да пеят.

Да ви уцелят с юмрук в стомаха.

Уж да умират, а  да живеят.

 

Безпощадно и явно да се присмиват

с навирени носове. Много важни.

Смисъла си сами да скриват -

сухи или пък сезонно влажни.

 

Думи – призраци. Думи – кинжали.

Факли, блеснали без пощада.

Дяволът всичките ги е запалил

да осветяват пътя към Ада.

 

Имаме нужда от тези думи -

взировоопасни като торпеда.

С тях можем леда помежду ни

да стоплим. И да прогледнем. 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??