12 dic 2022, 10:00

Някога, Някак си, Някъде съм била 

  Poesía » Otra
355 0 2

 

Едно перце от гълъб долетя.

Скри се в ъгълчето на перваза.

Скръцна входната врата.

Капчукът пусна пара.

Вятърът с разперени криле отлетя високо.

Скринът извади  овехтялата рисунка,

с една единствена милувка.

Думите в стар рефрен падаха, като парцели

и поръсиха земята с белия си прах.

А житата, ах, житата кротко в пелерина

са заспали.

Усмихна се деня, сглобил всички стъкълца от бури.

Огледалото на бялата стена намигна и сянката 

се прeкатури. Мина през мъничко геврече

едно слънчево човече.

Някога, някак си, някъде съм била – листенце,

люшкащо се под старото дърво

на родното гнездо, детенце.

Боже, какъв свят само! - Приказен!

Душата във четка на художник, във вечността

рисува - съня на плахия заложник, прекършил

тежката верига.

Приказен свят! Приказка!

 

Къде ми е моливът?

24.11.2022г

 

 

© Тодорка Атанасова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??