Събуждането ми избухва -
като бомба в магазин
и като всички бомби по света –
боли.
Сънувах ли съня си?
Помня ли?
Начупен от любовници бездомни,
беззвучен пред прозореца ми -
спира спомен.
Улавям го, опарена го пускам…
И мисълта, че някого изпуснах вчера,
че имах си, а нямам вече
приятел верен -
ме отблъсква!
© Ема Венева Todos los derechos reservados