12 oct 2013, 20:40  

Някоя зима 

  Poesía » Otra
562 0 0

                              Някоя зима

 

 Ще умра през зимата.

 Когато чисто и бяло е всичко.

 Когато бели савани 

 повиват полетата.

 

Ще умра през зимата.

Когато нощите се точат безкрайно,

а дните се помайват в безделие.

Когато има време за умиране.

 

 Ще умра през зимата.

 Когато птиците тъгуват за пролет.

 Когато не цъфтят цветя по дворовете

 и не едрее плод във градините.

 

Ще умра през зимата.

Когато приглушено стенат камбаните.

Когато студ сковал е и мислите

и тежко отмерено нижат се крачките.

 

 Ще умра през зимата.

 За да се слее с белотата душата ми.

 Само там, на земята

 гробът ми черен, сам да чернее.

© Борислав Пелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??