Не тръгвай! Този път не е за теб.
И тази тежест може да те смаже.
Колкото достигаш по напред,
толкова повече те мразят.
Не стъпвай там ,че в бездната за миг
ще се окажеш и ще бъде трудно.
Трудно е, но за да си велик
ще падаш и ще ставаш няма друго.
И ако някога почувстваш слабостта
и притъмнее и боли до лудост,
не се отказвай,не тук и не сега,
повтаряй си,че няма друго.
Когато най- накрая си успял
ти постави си по-големи цели
и не брой на кого,какво си дал,
животът не е за страхливци,а за смели.
И най е важно в края на деня
погледнеш ли през твоето огледало
да виждаш най-чистата душа,
какво като имаш рани по цялото тяло.
Пред себе си и Бог кога си чист,
да те винят и мажат с мръсотия.
Какво ти пука,ти си напорист,
с какво са по-добри от тебе тия!?
Усмихвай се,дори да те боли,
те няма да го понесат. Не знаят,
че в теб сърце на истински човек гори
и те затова само могат да мечтаят.
Не спирай и до края се бори,
дори да ти се струва лудост.
Не забравяй кой си ти
и не забравяй- няма друго.
© Теодора Цонева Todos los derechos reservados