1 мая 2022 г., 10:01

Няма друго 

  Поэзия
207 0 0

Не тръгвай! Този път не е за теб. 

И тази тежест може да те смаже.

Колкото достигаш по напред,

толкова повече те мразят.

Не стъпвай там ,че в бездната за миг

ще се окажеш и ще бъде трудно.

Трудно е, но за да си велик

ще падаш и ще ставаш няма друго.

И ако някога почувстваш слабостта

и притъмнее и боли до лудост,

не се отказвай,не тук и не сега,

повтаряй си,че няма друго.

Когато най- накрая си успял

ти постави си по-големи цели

и не брой на кого,какво си дал,

животът не е за страхливци,а за смели.

И най е важно в края на деня

погледнеш ли през твоето огледало

да виждаш най-чистата душа,

какво като имаш рани по цялото тяло.

Пред себе си и Бог кога си чист,

да те винят и мажат с мръсотия.

Какво ти пука,ти си напорист,

с какво са по-добри от тебе тия!?

Усмихвай се,дори да те боли,

те няма да го понесат. Не знаят,

че в теб сърце на истински човек гори

и те затова само могат да мечтаят.

Не спирай и до края се бори,

дори да ти се струва лудост.

Не забравяй кой си ти

и не забравяй- няма друго.

© Теодора Цонева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??