24 mar 2012, 11:33

Няма животът любов към мене 

  Poesía » Otra
765 0 2

Няма животът любов към мене

 

На таз земя съм си аз самотник,

нямам подслон - оставам си такъв бездомник.

Стича се сега моята сълза,

душата ми попари я слана.

 

Настъпи една последна есен,

нощта започва зловещата си песен.

Към живота не изпитвам вече възхищение,

идва часът на едно такова уволнение.

 

Смъртта изведнъж ме за гърлото сграбчи,

животът ме бързо на хазарт похарчи.

Това бе неговото откровение,

оставам си в пълно неведение.

 

Нямам шанс в таз битка неравна,

надеждата ми за спасение е със земята равна.

Ще си приготвя аз целия багаж,

смъртта смело ще ме вземе завчас.

 

И животът не е на моя страна,

това вече е за мене тъга.

Защо ли се от мене той отрече

и дори за жертва ме тъй нарече.

 

Няма начин - ще трябва аз да отстъпя

и прага в живота отвъден тъй да пристъпя.

Нека душата ми да я озари вечно спокойствие,

след като живота не изпита от мен удоволствие.

© Никола Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Не,това не са моите мисли.Реших да го създам,симулирайки тъжни чувства
  • Много силни думи си използвал.Надявам се това да са поетически мисли ,а не наистина твоите
Propuestas
: ??:??