Златна нива клас превива,
пеят песни там жетвари.
Сърп проблясва, сноп се свива,
радост стопля млади, стари.
Жѝтце златно, жѝтце мило
пак полето е родило!
Няма трудно, няма страшно,
баба пак, ще сее брáшно.
Хляб, ще има бял, изпечен,
топла питка, козуначе!
И ще припкам вън облечен,
ще съм бабино юначе!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados