26 may 2019, 22:03

Отхвърленият 

  Poesía » De amor
602 2 0

Какво да направя, когато не чуваш!

Когато не искаш да знаеш дори...

Когато говориш, че само преструвка

са моите думи изляти преди!

 

Когато съзираш парад от девици,

които с воали метат моя праг! 

Щом все подозираш поток хубавици,

които са с мене от сутрин до мрак!

 

Щом вечно сънуваш порой от кокетки,

които танцуват пред моите покои!

Или пък бленуваш как всички съседки

ще са разтерзани от пръстите твои!

 

И що да се случи, щом твоите длани

метален хлад сеят връз мойто лице!

И как тъй научи, че ужким от лани

присъствала друга във мойто сърце?

 

О, Драга - робуваш на купчина слухове -

не се и опитвай, даже недей го отрича!

Че точно затуй - злобни някакви духове

из твойто съзнание в тъмното тичат!

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??