Омразата - кажи ми как да я изтърпя,
погнусата в душата как да изразя,
кажи ми как да те гледам без да целувам яростта,
как да те докосна - разкъсана сянка на любовта?
Отговори ми - какво ми остана - болка, гняв или страст,
утеши ме - не ме докосвай - кукла с безсмислена власт!
Аз те обичах - Господи, колко боля!
Остана ми само кървава, болна следа
и всеки поглед - блудкава, пошла лъжа
за отминала, сладка любов,
за надежда, за смях и за живот...
И сега доста е тихо -
като в бяла, пепелива мъгла,
о, толкова е тихо! -
във мъртвата, обичала някога (теб) душа...
18.11.2017
© Teddy Daniel K. Todos los derechos reservados