О, юроде
"О, вий, неразумний юроде!"
Защо от всичко наше ви е срам?
Защо с лъжите си не спирате?
Къде ли e моралът ви, не знам!?
Аз знам, пред нищо не се спирате...
Голяма хитрост Господ ви е дал.
Вий толкова години имитирате!..
За вас самите просто ме е жал.
И ние знаеме, о, юроде,
че само лудият яде асфалт!
В капан вий няма да ни вкарате...
От вас Прогресът ни е спрял.
О, вярвате ли във лъжите си?
По-кривите пътеки са зад вас...
Вий не прощавате на брата си,
щом с ноктите се борите за власт!...
Ний знаем, беден е народът ни,
за туй вий също носите вина...
Очаквате със нас развода си,
а туй е поводът ви за тъга...
Създадохте си Октоподите...
И с тях участвахте в грабеж!
И днес, където и да ходите,
върви след вас и вашият ламтеж.
© Христо Славов Todos los derechos reservados