25.10.2011 г., 16:11 ч.

О, юроде 

  Поезия » Гражданска
505 1 2

         О, юроде

 

"О, вий, неразумний юроде!"

Защо от всичко наше  ви е срам?

Защо с лъжите си не спирате?

Къде ли e  моралът ви, не знам!?

 

Аз знам, пред нищо не се спирате...

Голяма хитрост Господ ви е дал.

Вий толкова години  имитирате!..

За вас самите просто ме е жал.

 

И ние знаеме, о, юроде,

че само лудият яде асфалт!

В капан вий няма да ни вкарате...

От вас Прогресът ни е спрял.

 

О, вярвате ли във лъжите си?

По-кривите пътеки са зад вас...

Вий не прощавате  на брата си,

щом с ноктите  се борите за власт!...

 

Ний знаем, беден е народът ни,

за туй вий също носите вина...

Очаквате със нас развода си,

а туй е поводът  ви за  тъга...

 

Създадохте си Октоподите...

И  с тях участвахте в грабеж!

И днес, където и да ходите,

върви след вас и вашият ламтеж.

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато чуя,че до болка познати демагози се правят на вода ненапите ,ме хващат "Карастанчовите", и ми се иска да ги поставя на мястото им. Хората не ядяли асфалт,че кой не го знае, а те до сега с какво ни хранеха - с лъжи и помия!Незнам защо,много колеги се страхуват да обсъждат,острите,пърливите,актуалните проблеми във поезията! А аз мисля,че именно това енужно и го очаквам!
  • Автентично!Поздрав!
Предложения
: ??:??