29 sept 2011, 12:34

Оазис в пустиня 

  Poesía » De amor
674 0 7

heartfelt & smile1

 

 

Потъвам в пелената на нощта, а мракът гъделичка сетивата

в очакване на пълната Луна, надничаща от края на Земята.

Не вярвам, че се случват чудеса, дори в такива лунни бели нощи,

ала по навик пак си пожелах: Дано те има и ме чакаш още!

 

А кой ли ти пошепна в тишината, че чака те отново там, навън?

И от нощта индигова Луната надниква любопитно в твоя сън.

Красива, нежна в сребърната роба, танцува боса своя валс в захлас -

дали е чудо, или е прокоба... Позна - Луната сребърна съм аз!

 

Луната е високо на небето... Да можех да я стигна със ръка!...

Как липсва ми приятелят, човекът! Но тук, до мене, в тази самота,

а не на разстояния небесни или в недосънувани мечти...

Макар и близки – винаги далечни оставаме, за жалост, аз и ти...

 

Наистина, Луната е далеко... Ти само посегни със две ръце

или тръгни по нейната пътека с горещото си, искрено сърце -

ще стигнеш бързо, толкова е близко - на малка капка обич от Земята

и, стига само силно да поискаш - до теб ще е, приятелю, Луната!

 

Да искаш и да можеш е различно... Повярвай, пълно с обич е сърцето,

ала до теб едва ли ще достигна... Но вече знам – макар и от небето,

една Луна за мен в нощта ще свети, с усмивка ще надниква във съня ми

и ще лекува с обич там, където се появят от самотата рани...

 

Прозира във очите ти тъгата, в зениците ти тлее самота -

не бива да се чувстваш сам, когато се сипва свежо утро след нощта

или, пред теб когато е морето със златен бряг, с блестящи раковини,

а мен ме имаш, скътана в сърцето – оазис, скрит в една пустиня!

 

 

 

 

© Валка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • ...лунни светулки...

  • Благодаря ви, от сърце!Светъл да е денят ви!
  • "Да искаш и да можеш е различно"...,"А мен ме имаш скътана в сърцето..."
    Многословно-чувствено извезан стих!Привет...!
  • Чудесен синхрон Сякаш дочух Ромео и Жулиета... Поздрав!
  • Благодаря ви!Наистина, рядко се получава такъв синхрон.Радвам се, че имам тази възможност и , че се получава и харесва.Щастлива съм, за съпричастието и добрите думи!
  • Страхотно изпълнение на душевните струни!Привет!
  • Невероятен дует!
    Браво!
Propuestas
: ??:??