19 abr 2012, 22:40

Обещания, тежки като присъда 

  Poesía » De amor
484 0 0

"Обещания, тежки като присъда"


Вървях по бяла лунна пътека,

с развята от вятъра влюбен коса!

За миг ме съзря, тръпно застина -

сякаш... веднага ме позна,

 

- Това си ти! - погали ме глас кадифе...

- Ела, не се плаши...

- Без теб празно беше мойто сърце...

- Не бягай! Дълго след теб ще боли!

 

Не избягах. Просто подадох ръка...

Там, по средата на тази пътека неизвървяна.

Вятърът бурен остана само полъх в нощта!

А пътеката? Тя в сребристо обляна!

 

И поехме ръка за ръка

с монотонната песен на щурците!

Допрели крехки рамена,

под тихия шепот на звездите!

 

Обеща ми поляни с цветя

и на тях да ни говорят Ангели небесни...

И чуден свят на светлолилаво безумие ми обеща...

но... на думи е така! Думите са много лесни!

 

Обещания, обещания -

тежки като присъда заблуди!

Очарование???

Избягаха Ангелите като луди,

а Бог потъна в... мълчание!

 

 

 

18.04.2012

© Елора Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??