Обещанията на една баба
На Зара
Мило внуче, ти си още мъничко,
яж, спинкай и бъди добричко.
А аз ще седна тук да помечтая
и моите мечти на теб ще обещая.
Ти сега си при татко и мама,
но един ден ще пораснеш голяма
и тогава, мое мъничко цвете,
ще оставаме заедно - ние двете.
Не ти обещавам всяка сутрин мекички,
нито да ти оплета топли терлички.
Но виж, мое детенце красиво,
обещавам ти с баба да си щастливо.
Обещавам ти да те обичам
и винаги с "една българска роза" да те закичвам.
Обещавам сутрин слънцето да ти покажа
и замъци от пясък да строим на плажа,
обещавам от водорасли да скроим премяна
и да слушаме морето как шуми в рапана...
Обещавам ти от мъниста да си нижем гердани
/все пак ние с тебе сме дами/...
Обещавам ти да учим чужди езици
и да превеждаме песните на волните птици.
Обещавам ти да броим точките на калинките по крилата,
обещавам ти да следваме на светулките светлината.
Обещавам ти ние да пишем нашата книга
и като главна героиня да заспиваш щастлива.
Обещавам чудни спомени да ти оставя!
Обещавам - обещанията да не си забравя!
Каквото трябва и мога ще ти давам
и да бъда твоята баба-мечта ОБЕЩАВАМ!
Павлина Стефанова
© Павлина Стефанова Todos los derechos reservados