Обещавам от утре ще бъда различна,
търпелива, добра и разбираща,
обещавам - ще вярвам на думи, на всичко,
само ти ще ми бъдеш пристан...
Обещавам от утре гнева си да крия,
обещавам единствено нежност да нося,
обещавам да бъда красива магия
без вина и излишни въпроси...
Обещавам! Но днес позволи ми да бъда
тази, дето пречупва представите,
тази, дето дори и очите ти съди,
щом на друга за миг се понравят,
тази, дето оковите стари ще скъса
и нощта ще превърне във факла,
тази, дето мечти ще рисува с дъха си,
по-опасна дори и от Дракула...
Обещавам! Но днес, в тази кратка минута,
ще съм лоша, почти неприлична,
а душата ми - тичаща, плаха кошута,
... позволи ù да те обича!
© Светла Todos los derechos reservados
Светли празници ти желая, Светла!