27 dic 2011, 9:42

Обич 

  Poesía » De amor
618 0 1

От глътка топъл въздух разделени,

листенцата загиват в дъждовете. 

Като душите на сълзици разпилени

изсъхват от дъха на ветровете.


И тъжни две листенца пожълтяват,

искрицата от пролет ги напуска, 

след нови полети се изморяват,

а мирисът на зима ги отблъсква.


Свенливо златно слънце погасява

пожара на замръзнали зелени

жита и в прашен облак полетява

усмивката на две очи сломени.


Сълзите на листенцата се срещат

в очите на изгубената есен.

И бавно сваля свойта крехка дреха 

поруменялата от обич песен.


В сърцето като глупава сирена

пулсира тя с лицето на листата.

От мен завинаги започва да отнема 

на обичта към тебе чистотата.

 

 

24.11.2011г.

Глазгоу, Шотландия 

© Ангелина Кънчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??