23 oct 2012, 10:53  

Обич "до поискване" 

  Poesía » De amor
1477 1 21




Животът ми — картина на Дали —
ентропия от лед и от жарава.
И всяка моя стъпка все кърви, 
а белези така и не остават... 

Душата ми — разнищено въже — 
с нанизани от други амулети. 
... И няколко небивали мъже, 
герои в несъбудени куплети. 

Сърцето ми — в графитени черти — 
с рисунък от солено и горчиво.
... Пак няколко удавени сълзи, 
целунати в очите ми заспиват.

Но пак е ден! След всяка тъмнина —
пробива лъч. Те, смъртите са леки!
От поглед, устни, жар и светлина 
(без обич) ще си сътворя пътеки...

© Дениса Деливерска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??