31 mar 2014, 0:32

Обичах те 

  Poesía » De amor
468 0 3

Обичах те – аромата на юлска меланхолия,

сладостта,

ти носеше миризмата на радост,

закалена в нощните пламъци

и блясъка на светулки.

 

Обичах те – косата ти, нежен оттенък на жарава,

отразяваше танцуващите свещи,

а в очите ти, махагонено кафяви,

откривах малки галактики

и моята усмивка.

 

Обичах те – усещах пулса ти,

пеещ по ритъма на моя дъх.

Всяка твоя дума,

отпечатваше пролетни цветя,

върху душата ми.

 

Обичах те – устните ти с вкус на сутрешен бриз,

хладни върху тежкото ми чело,

кожата ти, по-мека от сатенена прежда,

си играеше с лунните лъчи.

Гравитацията ти ме привлече,

както Слънцето не може да избяга от зенита,

на двадесет и първи юни.

 

Обичах те – направи ме щастлив

и за жалост – все още те обичам.

© Иван Радев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви!
  • ...колоритно е, когато художник те обича...
  • Да, зная - ти си моето момиче.
    И всичко пак започва, отначало.
    Но продължавам тебе да обичам -
    и времето за мен е сякаш спряло....
Propuestas
: ??:??