26 oct 2018, 22:43

Обичай ме в петък 

  Poesía » De amor
498 3 10

Барутен погреб е душата ми.

И тръпката, че още дишам

в косите сини на водата 

навярно прави ме излишна.

 

Щом вържа възела на дните – 

животът, втората му цедка,

не е така тръпчив и силен.
Но всичко е възможно в петък.

 

Оставих залеза да плаче

и да кърви до смърт и пепел.

И луди ли в съня ми крачат,

навярно е виновен петък.

 

О, колко тишина преглътнах!

Кой моите енигми чèте?

Стоях сама на кръстопътя.

И молех се да дойде петък.

 

След него нямам много думи,

Навярно на сълза приличам.

И тя ще плъзне помежду ни.

Защото в петък ме обичаш.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??