Обичам да мечтая нощем -
когато всички вече спят,
излизам тихо навън
и се любувам с наслада
на звездния разкош...
Поглеждам с радост световете
тъй празнично блестят...
а звездите послания изписват
за земния ми светъл път...
Попивам с ненаситна жажда -
обич, светлина. А Млечния път
ми показва как да достигна
и докосна и най - смелите мечти!
Подухва с нежност -
нощният ветрец,
погалва с вяра сетивата...
Надеждата най - ярката звезда
ми дава вяра, сили и любов!
Несбъднат сън или илюзия...
Ще мога ли...? С любов да докосна
този свят - та да се събуди
от кошмарния си сън...
И да заблести в светлина...
Витлеемската звезда -
след толкова много години
отново за нас ще заблести...
Ще заблести - вълшебно
за да докосне с обич
нашите души...
Дали успях да премина
през житейските уроци
и на омразата - отвърнах
ли с любов...
Намерих извора -
лекуващ земни рани,
отпих от живата вода
и се чувствам -
толкова свободна...
А любовта ми лекокрила
с нежност днес изписва
сред звездите -
Все още има надежда -
този свят да бъде спасен!
Обичам да мечтая -
мечтите да превръщам
в светла слънчева пътека...
А любовта ми е неземна - зная...!
Божествена искра в душата
ми блести... И ето разпилявам
с шепи - любов, надежда,
изумрудени звезди...
Та светли да са нашите пътеки
и да докоснем с радост най - смелите
и искрени мечти... Мечтайте...!
Дарете света с любовта си...!
И вселената ще заблести приказно
красиво в новото -
вълшебно пето измерение!
18.12.2020г
Катя Джамова
© Катя Todos los derechos reservados