Обичам кокичета през февруари,
ранени мисли да заравям под снега.
Мечтите свои споделям със чинара,
и мисля си да плача, открил една вина.
Обичам февруари натъкал черджета,
от ледени кълбета, от печките дима!
А баба пак ми пържи огнени кюфтета,
и все говори ми и учи за живота!
Обичам февруари!...
© Хари Спасов Todos los derechos reservados