Обичане
Живеем днес забързано,
припряни, уморени, нервни,
заклещени във въртележката неспирна
на тоз живот, суров и мръсен.
И все за нещо бързаме,
влак ли гоним, закъсняваме?
И не обръщаме внимание
на това, което става покрай нас.
Преждевременно се състаряваме,
заети с дребни грижи, издребняваме.
И малка сметка не си даваме
кое е по-важно в този час.
Ей, спрете се бе, хора, погледнете се,
вижте на какво приличате?
Нима не ви омръзна да живеете,
без да знаете какво е туй „обичане"???
© Elissa Hess Todos los derechos reservados