18.02.2008 г., 16:33 ч.

Обичане 

  Поезия » Философска
1020 0 3

 

Обичане

 

Живеем днес забързано,

припряни, уморени, нервни,

заклещени във въртележката неспирна

на тоз живот, суров и мръсен.

 

И все за нещо бързаме,

влак ли гоним, закъсняваме?

И не обръщаме внимание

на това, което става покрай нас.

 

Преждевременно се състаряваме,

заети с дребни грижи, издребняваме.

И малка сметка не си даваме

кое е по-важно в този час.

 

Ей, спрете се бе, хора, погледнете се,

вижте на какво приличате?

Нима не ви омръзна да живеете,

без да знаете какво е туй „обичане"???

 

© Девисил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления за стиха, Деница.
  • Вярно е ,смисъла на дъмата "обич" е забравен от много хора.Но живота ни кара да се отчуждаваме и да не зачитаме ,и да обичаме.
  • Вярно е,мила!Забравихме да обичаме в този луд свят!Поздравления за стиха!
Предложения
: ??:??