19 oct 2021, 19:59

Облечена в дрипи надежда 

  Poesía
331 0 6

Мен боли ме, че нощем съм сам
и че плача самичък – боли ме.
Нося скромна душа – милиграм,
изтъкана от болки и рими...

Мен боли ме от хорския плач
и че има раздели – боли ме.
Аз съм смелият звезден бегач.
Ако можеш да тичаш, хвани ме.

Ако можеш да тичаш, тръгни
към зората, в която се крия.
Аз приличам на спомен, нали?
Забрави, че е имало ние...

Забрави, че видя ме в нощта.
Аз вървя и назад не поглеждам.
Всичко беше голяма лъжа
и облечена в дрипи надежда.


 

© Димитър Драганов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??