2 abr 2013, 21:22

Обратен рекорд 

  Poesía
571 0 5

---

 

 

Където и както да смяташ,
все Господ е криво отсвирил.
На умните — празна ръката.
Глупаците — с остри секири.

Изпилен зъб голиш — къде ти! —
страхливо и тихо си мляскаш.
Решиш ли "Преплувах морето" —
потъваш в дълбоките пясъци.

А вечен е само всемирът —
животът е в няколко мига.
Едва се родил — и умираш.
Паденията те издигат.

С прегръдка души те битът ти.
Трошиш по неволя рекорда —
по-късно кракът ти да стъпи
на Тот на подземния кораб.

 

 

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??