Обсебени от наема на дните,
които се прокрадват между нас,
живеем, разпределяйки мечтите,
така че да ни стигнат в следващ час.
Хазяинът Живот ни гледа строго,
но е привиден строгият му вид,
навярно знае, че ни коства много,
навярно вижда в нашите души.
А ние изчисляваме минути,
чертаем карти, търсиме звезди,
летим над всичко празно и се учим -
да бъдем по-щастливи, по-добри.
© Евгения Калъчева Todos los derechos reservados