20 sept 2014, 10:13

Очакване 

  Poesía » De amor
892 1 2

Не искам живота от приказка,

не обичам фалшиви принцеси,

все те търся красива и истинска

и се питам във нощи къде си.


Не желая дворци от илюзии

и да диря пантофка след бала,

искам обич - едничка и чувствена,

тук до мен мечта оживяла.


Не очаквам каляската впрегната,

да политнем с копнеж към звездите,

тази приказка вече дотегнала,

остаряла, предъвквана в дните.


Само искам къщурката спретната,

там на прага, когато привечер

ще ме срещнеш с усмивката трепетна,

с онзи пламък, от ласки облечен.


Да усещам божурени устните

и очите ти - звездна жарава,

глътка радост вкусил от дланите,

под луна, гдето с теб ме венчава.





© Красимир Трифонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??