16 feb 2023, 13:39  

Батко ще съм 

  Poesía » Para niños
441 2 4

Идва пролет, кос запя,

грейна цялата земя,

слънчице нослето вирна,

вятърко с уста подсвирна.

 

А пък аз от лъч облян,

чакам мирен и засмян,

щъркеловите ята

да се върнат у дома.

Щото… мама обеща,

дойде ли си пролетта

Щърко в дар ще донесе

братче, мъничко дете.

 

„Батко ще  си!“– баба рече-

на ревливото човече,

ще го бавиш занапред

и ще въдворяваш ред.

После като порасте,

с него двамата ще сте

братчетата най-добри

в пакости и във игри.“

 

Та сега и в ден, и в мрак

моля Щъркелана драг,

бебчето да не забрави,

той на прага да остави.

 

16. 02. 2023 г.

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти, мила Ани! Тези предизвикателства са истинско удоволствие за мен. Един ден ще включа всички написани по провокациите творби в самостоятелна, четвърта за мен, стихосбирка за само за деца.
  • Чудно! Успех!
  • Благодаря ти, Юри! За мен е чест!
  • Много е хубаво, Таня! 😊
Propuestas
: ??:??