25 feb 2024, 9:03

Очакване 

  Poesía
115 1 7

Хапе мартенският вятър, чупи зъби в скалите

дрипи в шума е размятал, мери висоти с орлите.

 

А под снежните потоци пролет диша с топла пазва

в минзухарите се крие, с кукуряка си приказва.

 

Младост в тънката тревица, сили сбира, слънце пие...

Гуглесто само кокиче, тъничко вратле там вие.

 

Ту бълбука, ту притихва в чуруликащи улуци...

пролет чакана с надежда, да разпукне с цветни звуци.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??