25.02.2024 г., 9:03 ч.

Очакване 

  Поезия
116 1 7

Хапе мартенският вятър, чупи зъби в скалите

дрипи в шума е размятал, мери висоти с орлите.

 

А под снежните потоци пролет диша с топла пазва

в минзухарите се крие, с кукуряка си приказва.

 

Младост в тънката тревица, сили сбира, слънце пие...

Гуглесто само кокиче, тъничко вратле там вие.

 

Ту бълбука, ту притихва в чуруликащи улуци...

пролет чакана с надежда, да разпукне с цветни звуци.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??