6 sept 2013, 12:46

Очите ù 

  Poesía » De amor
1068 0 6

Погледни очите ù,

намери смисъла

на живота си в две зеници.

Грижи се за тях,

показвай им слънцето,

но не за твърде дълго време,

за да не се прехласнат

по непостижимото,

да ослепеят за истината

и сетне бързо да те забравят.

Гледай очите ù,

но не спирай - те са наркотик.

Внимавай да не изпаднеш

в абстиненция, а сетне

с огромна мъка

да се откажеш от тях

и да ги забравиш...

Наслаждавай им се,

пиши стихове за тях.

Почитай ги като богини.

Обичай ги. Погледни очите ù,

намери смисъла на живота си

в две зеници...

 

Погледни очите ù,

виж душата ù през тях,

но внимавай да не се подмамиш -

доверчивостта на влюбения

може да коства щастието му...

Внимавай... защото ако си

попаднал на момиче,

чиито очи са тъмни и студени

като декемврийска нощ,

тя ще се гледа, сякаш

гледа предмет,

ще те изучава, сякаш

изучава предмет,

ще се държи с теб

като с предмет...

ще те анализира

като предмет...

С прецизността на

касапин ще отсече сърцето ти,

така че само ти да се изцапаш,

така че само теб да те боли...

Ще те обезсърчи да търсиш нови очи, да...

ще те обезсърчи...

 

Но това излишно

черногледство е,

все пак още не знаеш

какво стои зад онези очи,

очите, които гледаш от часове,

седнал на съседната маса...

Очите, които сега

толкова оживено описваш...

Още не знаеш... а искаш ли

да научиш... искаш?

Спри с приказките тогава,

отиди до нея, разчупи

айсберга между вас,

премахни бариерите,

скъсай завесите,

притеснението

превърни в хумор,

клишетата - в слово,

което ще гали всичките ù сетива,

както ръцете на любовника

галят с дозата нежност,

на която само те са способни,

всички женски извивки...

 

Погледни очите ù... и се надявай, че и тя ще погледне в твоите...

© Александър Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Нямам думи! Наистина красиво и много ме разчувства! Браво и от мен!
  • А, добре дошъл! Това обаче, което си написал е безсюжетна проза. Един съвет - милите думи са приятни за ухото, галещи душата и сърцето, но са убийствени за мисленето и развитието - изслушвай но не вярвай на всичко, което ти кажат, особено на това, което съзнателно или подсъзнателно ти си е искало да чуеш от някой друг (ласкател).
  • благодаря ви за милите думи!
  • Толкова си млад,а вече имаш поглед върху разочарованията в живота!Хубав текст,макар че по–скоро върви към есе.Но има много поезия в него.Продължавай да пишеш!
  • Едно искрено БРАВО от мен!
  • Много добре, многословно е, значи имаш какво да кажеш ... Гледай очите най-вече докато си млад, тогава шанса и тя да те погледне е 99% по-голям, отколкото при мен!
Propuestas
: ??:??