ОДА ЗА ЕДИН ВИРУС*
Омикроне, омикроне,
най-накрая ти пристигна и у нас.
Бети, гами, делти – о, не!
Те са слаби, ти си същи Фантомас.
Както каза Мутафчийски,
ще се мре, другари, яко ще се мре.
Трябват маски кадемлийски –
да не ни опяват поп или кюре.
Пирамиди, фараони,
африкански чуми веч' са демоде.
Днес е моден омикрона,
пратен ни не зная точно откъде.
Чичко омикроне,
що така развихрил си се ти?!
Тук сме шест милиона,
нацията и без тебе се топи.
Твоята корона
ни донася още повече беди.
*Може да се пее с мелодията на стара песен на Лили Иванова
© Атанас Димитров Todos los derechos reservados