12 mar 2009, 17:09

Одa за Мастиката 

  Poesía » De humor
827 0 1

Дори водата не е тъй пивка,

изпадаш във мистичен транс,

даже от капчица една мастика

полъхва анасоновият романс.

 

Така магично стопля ти душата -

ледена, а по-гореща и от юлско Слънце.

И лесно залюлява ти главата

анасоновото зрънце.

 

Да пиеш първа, втора, трета -

не се поколебаваш ти,

защото има ли мезета,

мастиката не мож' те победи.

 

Тази амброзия от Хиос

така да ти се услади,

в главата ти ще стане хаос,

ако не спреш след втора чаша ти.

 

И после падаш в нейна жертва

без да очакваш и да се противиш,

тя покосява те като на ранна жетва,

а толкова е сладка - как да не попрекалиш...

 

© Калин Станчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??