10 sept 2015, 17:41

Ода за зелената чушка 

  Poesía » De humor
1515 0 10

Посветено на моята колежка  Десислава, която обича да отглежда и хапва зеленчуци.

 

Написано съвместно с Радослава Димитрова.

 

 

Зелената чушка в боба се мушка

и прави стихия във всяка яхния.

Добрата готвачка я кълца и мачка.

От бабини гозби направила пачка.

 

Със зелената чушка всеки внимава.

Зелената чушка е много корава.

Зелената чушка се бори без страх.

Със всеки противник – боб или  грах.

 

Зелената чушка е сила голяма.

Тя трудно омеква, дори и на пламък.

Оглежда се зорко за всяко зрънце.

И лютия вкус насажда навред.

 

Зелената чушка разпалва пожари.

Зелената чушка жестоко те пари.

Нейната сила те праща в небето.

Какво ли го чака утре дупето?

 

Но зелената чушка си има съперник,

вдигнал високо точния мерник.

Този съперник се казва Десита –

зелената чушка смело помита.

© Биби Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • О, Лизи, с удоволствие бих ти сготвила боб с чушка, гарнирано с много смях!
    Благодаря ти!
  • Толкова жизнерадостно и предизвика широка усмивка. Чак ми се прииска да опитам боб със зелена чушка
  • И радост, че са доловени.
  • Колко усмивки има в този стих...
  • А аз благодаря за усмивката ти!
  • И мен ме усмихна! Благодаря! Поздрав!
  • Хихихи.. радвам се, че съм успяла да те развеселя!
  • И аз ги обичам тези чушчици! Посмях се хубаво, благодаря! Поздрави!
  • Лейди..
Propuestas
: ??:??