(Пясък от думи сред музиката на
Snowy White - Voices in the rain
и Crimson House Blues – Aphrodite)
Невидими и видими огради
издигаме за да опазим себе си
и доброволно сме се озовали
сред тях в затворнически ребус.
Отбягваме онази свобода
отвън създадени от нас прегради,
а не разбираме ли, че това
отдавна никому не носи радост.
Строителите на прегради
никога не дишат волно.
В това, съзнават ли или не,
само те са си виновни.
Озовават се в ад на самота,
където дъждовните струи
пеят за човешката нищета,
плаваща без спасителен буй.
Чрез думи и щрихи небето
опитваш да скриеш в длани.
Така ли у тебе детето
лекува душевните рани?
Всеки изгрев се ражда от мрака
и нощта е негова майка...
© Вили Тодоров Todos los derechos reservados