24.10.2017 г., 12:53 ч.

Оградите 

  Поезия » Друга
277 1 0

(Пясък от думи сред музиката на

Snowy White - Voices in the rain

и Crimson House Blues – Aphrodite)

 

 

Невидими и видими огради

издигаме за да опазим себе си

и доброволно сме се озовали

сред тях в затворнически ребус.

 

Отбягваме онази свобода

отвън създадени от нас прегради,

а не разбираме ли, че това

отдавна никому не носи радост.

 

Строителите на прегради

никога не дишат волно.

В това, съзнават ли или не,

само те са си виновни.

 

Озовават се в ад на самота,

където дъждовните струи

пеят за човешката нищета,

плаваща без спасителен буй.

 

Чрез думи и щрихи небето

опитваш да скриеш в длани.

Така ли у тебе детето

лекува душевните рани?

 

Всеки изгрев се ражда от мрака

и нощта е негова майка...

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??